El Consorci promou productes i gastronomia de la comarca amb un presstrip sobre l’oli d’Olesa

Comparte:

El passat 3 de desembre el Consorci de Turisme del Baix va organitzar  “La Ruta de l’Oli”, una visita a Olesa amb una trentena de representants de mitjans de comunicació i portals d’Internet especialitzats en gastronomia i turisme, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta oferta gastronòmica.

La batejada com a “Ruta de l’oli d’Olesa”, va ser una activitat organitzada per el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, juntament amb l’Ajuntament d’olesa, i la Fundació Agrícola Olesana i va comptar amb la col•laboració de La Passió, l’Arrel Acció Cultural, el Mercat Municipal, els productors artesanals  de vi, Jaume Canals, i de Cervesa, M. Àngel Arrufat i diversos restauradors olesans.

La jornada va començar a les 9 del matí amb la trobada dels assistents al Porxo de Santa Oliva, on han estat rebuts per l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat. Des d’aquí, es va fer una breu visita guiada pel Nucli Antic, a càrrec de l’historiador local i membre de l’Arrel Acció Cultural Xavier Rota, que va conduir als assistents fins al Molí de l’Oli. Allà els membres de la Fundació Agrícola Olesana van apropar als assistents al procés d’elaboració de l’oli d’Olesa.

Des d’allà, els varem desplaçar fins vinya olesana, on van fer una degustació de l’oli d’Olesa però també dels embotits, del pa i de la cervesa artesana que es fan al municipi. El recorregut, evidentment, va passar també per La Passió, on es va fer una visita guiada al Teatre i es va tastar la “coca de La Passió”.

La jornada acabà al Mercat Municipal amb un tast de plats elaborats per diferents restaurants olesans amb oli d’Olesa i productes de casa.

Tots els assistents varen valorar molt positivament la trobada, tant les entitats i restauradors locals, que aposten perquè es tornin a repetir trobades semblants, com els mitjans, que sobretot han destacat la descoberta que ha suposat la varietat autòctona l’olivera Palomar i el característic procés de recollida i premsat de l’oli, i elaboració de l’oli.