35es Jornades de Pau, Solidaritat i Cooperació i Festival d'Estels per la Pau

Comparte:

Les 35es Jornades de Pau, Solidaritat i Cooperació de Castelldefels es desenvoluparan del 8 al 23 d’octubre, enguany sota el lema Reconstruir el món: Respostes locals per a transformacions globals.

Un any més, una de les activitats més destacades de les jornades serà el Festival d’Estels per la Pau. Tindrà lloc aquest proper diumenge, 13 d’octubre, de 10 a 18 hores, a la platja de Castelldefels (a l’alçada de la plaça de les Palmeres).
Organitzat per Educo, anima a fer volar l’estel propi, amb tallers, contes i inflables. En cas de condicions meteorològiques adverses, l'activitat es traslladaria al 10 de novembre.

La resta del programa d’activitats inclou una xerrada de la iniciativa Ciutats Defensores dels Drets Humans, amb Fatou Nyang, formadora de Wassu Kafo Gàmbia, entitat dedicada a la prevenció de la mutilació genital femenina. Serà aquest dimarts, 8 d’octubre, a les 18.30 hores, a l’Espai Montserrat Roig.

Dijous 17 d’octubre, a les 11 hores, és el dia de la Marxa Mundial per la Pau i la No-Violència (Escoles en marxa!). A Castelldefels es construiran símbols de la pau amb els centres educatius de la ciutat. Les activitats es faran al parc de la Muntanyeta.

El dia següent, divendres 18 d’octubre, a les 18 hores, la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado esdevindrà l’escenari d’una Hora del Conte Solidari. Sina López, de l’ONG local Malaria 40, explicarà Tantely, que parla de la vida quotidina d’una nena que viu a Madagascar. L’activitat s’adreça a infants de 3 a 10 anys i inclou també un taller de dibuixos per fer intercanvi amb nenes i nens de Madagascar.

Al mateix escenari, dissabte 19 d’octubre, a les 19 hores es farà el recital de poesia, música i dansa Reconstruir el món, organitzat pel Grup de Poesia Alga.

L’Escola Petit Món-Felisa Bastida i l’ONG local Solidaritat Castelldefels Kasando se sumen a les activitats de les Jornades amb la XII Jornada solidària per a infants i famílies. Diumenge 20 d’octubre, de 10 a 14 hores, inclou curses solidàries, jocs cooperatius, taller de danses, mercat de segona mà i una exposició sobre la República Democràtica del Congo i els projectes educatius que Castelldefels Kasando fa al país i als quals es destinarà tota la recaptació de la jornada.

Per acabar, el Teatre Plaza acollirà dimecres 23 d’octubre, a les 19 hores, la projecció de la pel·lícula Eat bitter i un debat entorn el film. Forma part del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC). Amb entrada gratuïta fins a completar-ne l’aforament. Les reserves es poden fer a través d'aquest enllaç.

Contacto
Correu electrònic
jcrespo@outingevents.com
Telèfon
629891489
Nombre de la empresa organizadora
FUNDACIÓ COMPARTE
Fecha de celebración
Fins al 23 d'octubre
Año de celebración
2024
Población
Castelldefels
Dirección donde tiene lugar la actividad
Plaça de les Palmeres - 08860