Descobreix dues de les joies més amagades de Gaudí: la Cripta de la Colònia Güell i el Palau Güell

Share:

 

Visita la Cripta Gaudí de la Colònia Güell i el Palau Güell i gaudeix de descomptes en la teva entrada.


Dos dels edificis més emblemàtics dissenyats per Antoni Gaudí, declarats Patrimoni Mundial per la Unesco, s’uneixen per donar a conèixer l’obra del genial arquitecte entre els visitants i promocionar i potenciar el patrimoni cultural català. Així, si visites la Cripta Gaudí a la Colònia Güell i presentes la teva entrada a la taquilla del Palau Güell, o a la inversa, podràs gaudir d’una tarifa reduïda en la nova entrada.

Fruit d’un acord conjunt entre la Diputació de Barcelona i el Consorci de la Colònia Güell, entitats gestores d’aquest patrimoni, amb la col·laboració del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, neix aquesta campanya de promoció que té per objectiu donar a conèixer dues de les joies més emblemàtiques i desconegudes d’Antoni Gaudí.

La campanya estarà vigent fins a finals d'any, i vol promocionar dos recursos patrimonials de primer nivell i que uneix, per primera vegada, un patrimoni de la ciutat de Barcelona amb un dels principals recursos turístics de la comarca del Baix Llobregat, territori que se situa com una de les principals destinacions turístiques de la província de Barcelona.

Antoni Gaudí i Eusebi Güell són el nexe d’unió d’aquests dos edificis. L’empresari Eusebi Güell va encarregar a Gaudí l’obra del Palau Güell, la seva residència, i posteriorment la construcció de l’església de la Colònia Güell, on tenia la fàbrica familiar.


El Palau Güell (1886)

Amb aquesta obra neix una unió que marcarà definitivament el Modernisme a Catalunya. Eusebi Güell i Bacigalupi aposta per Antoni Gaudí i li encarrega el disseny de la seva residència: un palau ubicat al centre de Barcelona i molt pròxim al port.

El Palau Güell és el palau urbà de Gaudí més ben conservat i sense modificacions estructurals que podeu visitar a Barcelona. És al carrer Nou de la Rambla, a tocar de la Rambla. És una creació de joventut i és l’essència de tota l’obra posterior de l’arquitecte. Les seves parets destil·len riquesa, originalitat, detalls exquisits fets amb materials nobles. Passejar pel Palau, entrar al saló central i escoltar l’orgue ens trasllada directament a un dilluns de casa Güell de la Barcelona de finals del segle xix.


La Cripta Gaudí i la Colònia Güell (1908)

Eusebi Güell va tornar a contractar Antoni Gaudí per confiar-li el disseny d’una església a la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló. L’empresari, que lluitava per millorar les condicions de treball de la fàbrica tèxtil familiar, va apostar per crear un espai on el personal no només treballés, sinó en el qual també pogués viure i gaudir de temps d’oci i de religió. Així va néixer la cripta de la Colònia Güell, símbol de la plenitud artística gaudiniana i parada obligada per comprendre la seva gran obra: la Sagrada Família.

A la Cripta Gaudí trobem columnes inclinades, vitralls en forma de flor, volums sense cap tipus de rigidesa, arcs catenaris i una integració perfecta entre l’edifici i el seu entorn. L’església inclou nombrosos exemples del domini que Gaudí tenia de les arts aplicades, tant en els elements del mobiliari com en l’ornamentació.

A més d’admirar l’obra de Gaudí, la Colònia Güell ofereix al visitant la possibilitat de recórrer els carrers contemplant les construccions modernistes més significatives de la vida de la colònia, també de gran interès arquitectònic. També es pot visitar el Centre d’Interpretació, ubicat a l’edifici de l’antiga cooperativa de consum i en el qual es pot visitar l’exposició permanent per entendre el conjunt de la colònia i l’església en particular.

 

Més informació a:


www.gaudicoloniaguell.org
Centre d’Interpretació de la Colònia Güell. C. Claudi Güell, 6 – Colònia Güell, Santa Coloma de Cervelló


www.palauguell.cat
o a les taquilles del Palau Güell, carrer Nou de la Rambla, 5, Barcelona.