El cap de setmana del 9 i 10 de juny va tenir lloc Benvinguts a Pagès, una nova oportunitat per redescobrir el món de la pagesia, trepitjar el territori, conèixer l’origen dels productes alimentaris que consumim cada dia, tastar les elaboracions de les explotacions participants i omplir el rebost amb productes de proximitat.
Una àmplia representació de l’activitat agrícola, ramadera i pesquera de Catalunya – 42 comarques - va obrir les seves portes per ensenyar de manera didàctica i totalment gratuïta els processos d’elaboració dels productes.
Enguany, el Baix Llobregat va participar a Benvinguts a Pagès amb una oferta més àmplia que en les darreres edicions: 5 explotacions agràries (Enric Eco a Sant Climent de Llobregat; Camp Vilagut a Molins de Rei; Vins i Caves Piteus a Corbera de Llobregat; Can Fisas Agroecologia a Molins de Rei; i Cireres Bernabe Santi a Torrelles de Llobregat), 3 restaurants (Marimorena a Sant Boi de Llobregat, Cèntric Gastrobar a El Prat de Llobregat, i
Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que es complementà amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles com poden ser tallers de cuina, fires gastronòmiques, rutes, visites guiades, concursos, debats o festivals de gastronomia i música, entre d’altres.
La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.
Més informació a: http://benvingutsapages.cat/es/#!/comarca/baix-llobregat