La sal a l'antiga Roma
La cuina i la medicina en època romana no eren compartiments tancats. El grec Hipòcrates ja ho deia en la seva famosa frase: “Que la teva medicina sigui el teu aliment, i l’aliment la teva medicina”. Aquesta relació entre la medicina i l’alimentació es podia exemplificar perfectament amb una recepta proporcionada pel llibre de cuina millor conservat de l’antiga Roma de Marcus Gavius Apici. Una sal especiada amb multiplicitat d’espècies i condiments, que la converteixen en una font de salut.
L'activitat consisteix per una banda, en la presentació en format PPoint sobre la importància i usos de la sal en època romana i per altra, l’alumnat podrà desenvolupar aquesta recepta, fent servir reproduccions d’autèntics morters romans com els que haurien fabricat els terrissaires de les contrades.
Objectius: Conèixer les edificacions termals així i les restes romanes del barri antic, fomentant així l'estimació i el respecte vers el patrimoni heretat, conèixer diversos aspectes de l’alimentació en època romana així com també els diferents usos i la importància d’aquest mineral bàsic per a la humanitat: la sal i aprendre a interpretar i reflexionar a través de l’observació de les restes materials del passat i de la manipulació de reproduccions d’objectes que es troben habitualment a les vitrines dels museus.